Super Hero Dilemma

Jonge professionals moeten hun kracht leren te beheersen én balans zien te vinden, dat is het super hero dilemma. Wanneer ze dit leren, kan deze generatie bedrijven helpen om de razende snelheid van de digitale verandering bij te houden om zo succesvol te zijn in de toekomst.

motieven

Jonge professionals hebben bij het toetreden tot de arbeidsmarkt vaak frisse ideeën en idealen. Ze zijn vaak minder hiërarchisch ingesteld. Op de werkvloer ontdekken ze dat hiërarchie nog wel degelijk belangrijk is, dat dienstjaren vaak meer tellen om promotie te krijgen dan de kwaliteiten die je ontwikkeld hebt. Daarnaast heb je een intern netwerk nodig om in de bedrijfspolitiek te kunnen navigeren. Velen zeggen dat het de jonge professional ontbreekt aan strategisch handelen. Het is echter eerder zo dat de strategie en politiek van de seniore professional niet overeenkomt met die van de jonge professional. Dit is van alle tijden en hoort bij elke generatie. Maar juist in het werk van nu zie je dat de motieven en vooral de waarden verder dan ooit uit elkaar liggen. Waar de senior over het algemeen zijn satisfactie uit beloning en status haalt is de satisfactie van jongeren over het algemeen meer samen bijdragen aan een betere wereld en flexibiliteit.

trends begrijpen

De traditionele cultuur in vele bedrijven is regelmatig een afknapper voor de jonge werknemer die moeite heeft zich aan te passen aan deze werkcultuur. Maar ook werkgevers hebben er baat bij dat deze ‘mismatch’ wordt opgelost. Want hoe zorgt een bedrijf ervoor dat jong talent juist voor hen kiest en blijft kiezen? En daarom is het belangrijk om trends te volgen en trendwatching in je bedrijf te halen om te begrijpen wat de nieuwe maatschappelijke kenmerken zijn. Zo voorkom je dat je op een dag op een ijsschots blijkt te zitten waar je dacht midden in de wereld te staan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: